Ясен Михайлов, представител  на Община Пловдив в Общото събрание на

...
Ясен Михайлов, представител  на Община Пловдив в Общото събрание на
Коментари Харесай

Горещият картоф в панаира - при кмета. Общината с блокираща ...

Ясен Михайлов, представител  на Община Пловдив в Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринвест ”, е дал своя вот за увеличение на капитала на смесеното сдружение посредством апорта на община Варна, трансфериран от „ Международен панаир Пловдив ” АД.

„ Нямах различен вид, с изключение на да гласоподавам „ за ”, тъй като това е последното решение на Общинския съвет ”, изясни за „ Марица ” Михайлов., който е общински консултант от групата на ГЕРБ. 

Той добави, че на събранието е изразил мнение, че Община Пловдив има право на блокираща квота в сдружението, което дава право да апелира решението в съда. 

Бомбата с двусмисленото решение е заложена от Общинския съвет. В една от точките в дневния ред е записано, че представителят на Общината се  упълномощава да гласоподава „ за “, в това число за нарастване на капитала посредством акциите на община Варна. В другите две – че не дава единодушие и задължава кмета да  упражни блокиращата квота по закона за общинската благосъстоятелност, като го апелира в съда.  Решението за увеличение на капитала на „ Пълдин туринвест ” беше взето на 19 декември с гласовете на ГЕРБ и Автентична лява Българска социалистическа партия. 

Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, а по-късно и съветниците от Демократична България разясниха след сесията,  че това решение е незаконосъобразно, тъй като съдържа несъгласия.

Кметът Здравко Димитров заявява през днешния ден преди Общото заседание, че ще апелира решението в съда. 

В " Пълдин туринвест " община Пловдив има 25 % дял, Георги Гергов - 75 на 100. 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР